Bredballe: En pæn bid af Bredballe Center skiftede hænder 1. marts.

Selskabet Blue Capital A/S, der udbyder kommanditselskaber til ejendomsinvestorer, har købt ejendommen Bredballe Center 7 af Coop (tidligere FDB), der har ejet bygningen siden 1981.

Blue Capital A/S har skabt en forretning på at etablere selvstændige kommanditselskaber, der udbyder ejendomme til salg i anparter. Blue Capital indgår en aftale om køb af en ejendom, men købet er betinget af, at selskabet får et finansieringstilsagn, og at det finder op til 10 investorer til ejendommen.

I Vejle er det tidligere lykkedes med to andre butiksprojekter, idet Aldi-butikken i Jyllandsgade og Rema 1000 i Skibet i dag er ejet af to af Blue Capitals udbudte projekter.

Fuldtegnet på få dage
Selskabet har siden 2010 udbudt i alt 89 K/S projekter med en samlet købesum på 2,37 milliarder kroner, og butiksbygningen i Bredballe Center kan nu lægges oven i det regnskab. Her er bygningen handlet til en pris af godt 32 millioner kroner.

– Inden vores overtagelse har Coop lavet en større renovering af butikken i forbindelse med konverteringen fra en Fakta-butik til Coop365, og der var stor interesse for projektet. Det blev fuldtegnet på få dage, og selskabet (K/S Jysk Detail, Vejle-Bredballe) overtog ejendommen 1. marts, fortæller Martin Kibsgaard Jensen, ejer og direktør i Blue Capital, der har base i Aarhus.

”Der var stor interesse for projektet. Det blev fuldtegnet på få dage, og selskabet overtog ejendommen 1. marts.” Martin Kibsgaard Jensen, ejer og direktør i Blue Capital.

I forbindelse med salget har Coop indgået en 15 års uopsigelig lejekontrakt med de nye ejere, og det er stort plus set med investorbriller, for det sikrer et fast afkast en årrække frem.

Blandt de mest sælgende
Af salgsprospektet fremgår det, at Coop betaler to millioner kroner i årlige husleje i Bredballe Center.

For den pris får dagligvaregiganten en 1637 kvadratmeter stor butik inklusiv kælder. Butikken er opført i 1979, og er til- og ombygget i 1998. Den oprindelige Superbrugs blev i 2020 konverteret fra en Fakta til Coop 365discount, og det er en attraktiv lejer, de nye ejere har.

Coop betaler to millioner kroner om året for at leje bygningen, hvor selskabet driver en Coop365 i Bredballe Center. Selskabet har underskrevet en 15 år lang og uopsigelig lejekontrakt med det nystiftede kommanditselskab.

– Blandt kædens 325 Coop365-butikker er butikken i Bredballe blandt de 10 procent mest omsættende Coop365 butikker i Danmark, konstaterer Martin Kibsgaard Jensen.

Selskabet tjener to millioner
Selskabet tjener selvsagt også noget på handlen, hvilken fremgår af prospektet. Når der investeres gennem Blue Capital A/S, beregner selskabet sig et honorar. I Bredballe-projektet tager selskabet et samlet honorar svarende til 2,24 millioner kroner, og hertil kommer et årligt honorar for selskabsadministrationen svarende til 120.000 kroner.

Til gengæld er investorerne sikret et startafkast på godt 6 procent, mens den gennemsnitlige årlige forretning af den indskudte egenkapital, ifølge prospektet, lander på 13,82 procent efter værdiregulering.

Projektet var udbudt med 1000 anparter, hvoraf maksimalt 10 investorer kunne deltage, og prisen på 10 procent af anparterne er 1,4 millioner kroner. Resten af finansieringen af ejendommens værdi belånes hos et realkreditinstitut.

Læs den fulde arikel på Vejle Amts Folkeblad ved at klikke her.