Det gik kvikt med et salg på ganske få dage.

Private investorer har overtaget en erhvervsejendom med prisbelønnet lavprisbutik og en stribe øvrige lejere centralt i Djurslands største handelsby, Grenaa. Projektet blev udbudt af Blue Capital, og den hidtidige ejer har haft en nøglerolle i dansk detailhandel.

Projektudbyderen Blue Capital fik på ganske få dage solgt sit 85. ejendomsprojekt og det syvende projekt i år: En erhvervsejendom med en stor og nyindrettet Netto-butik samt en vifte af mindre kontor- og butikslejemål. Ejendommen til 50,5 mio. kr. omfatter lidt over 6.000 kvadratmeter og ligger på Søndergade og Kannikegade i centrum af Grenaa.

 

Netto er største lejer

»Største lejer er Netto, som flyttede ind i nyindrettede lokaler i 2020 – året efter blev den kåret som bedste Netto i Midt- og Nordjylland og i år som bedste Netto-butik i hele landet. Lejeaftalen med Netto er uopsigelig for lejer i 12 år endnu og sikrer 75 procent af lejeindtægterne. Blandt de øvrige lejere er for eksempel Danbolig, en tandlæge, en fodterapeut og den lokale ugeavis, så investorerne opnår en god spredning af risiko,« siger Martin Kibsgaard Jensen, administrerende direktør i Blue Capital med kontor på Marselis Tværvej i Aarhus i en pressemeddelelse.

Siden 2010 har Blue Capital udbudt ejendomsprojekter for næsten 3 mia. kr. over hele landet, typisk med et eller flere butikslejemål med økonomisk solide lejere, der har indgået lange, uopsigelige lejekontrakter på 10-15 år og med lejeregulering i takt med inflationen. Alle projekter er udbudt som såkaldte kommanditselskaber eller K/S’er, hvor op til 10 investorer går sammen.

»Vores typiske investorer er velhavende private, som foretrækker at investere i færdige ejendomsprojekter med solide lejere på lange kontrakter og med god beliggenhed. Som regel oplever vi stor interesse fra lokalområdet, når vi udbyder projekter – folk vil gerne kunne følge med i den ejendom, de bliver medejer af,« fortæller Martin Kibsgaard Jensen.

 

God beliggenhed

Lejerne i ejendommen – og dermed også investorerne – nyder ifølge Blue Capital godt af, at Grenaa har et stort opland, blandt andet med mange sommerhuse og mange turister. Desuden ligger ejendommen tæt på Grenaa Station med letbane til Aarhus midtby og med flere buslinjer.

Sælger af ejendommen er et selskab under familien Jakobsen, som har en særlig rolle i dansk detailhandel.

»Ida Jakobsen åbnede sin første butik i 1949 og etablerede sammen med sin nu afdøde mand over 50 Alta Discount-butikker og Jaco Supermarkeder i Jylland og på Fyn. Ejendommen i Grenaa husede et Jaco-supermarked, som siden blev en del af SuperBest og Meny, og i 2019 overtog Salling Group lejemålet og åbnede året efter en særdeles veldrevet Netto-butik,« siger Martin Kibsgaard Jensen.

Ida Jakobsen solgte i 2007 alle Alta-butikkerne til Dagrofa, der omdannede de fleste til Kiwi-lavprisbutikker, men dén kæde lukkede Dagrofa i 2017.

 

Ovenstående er et udklip af artiklen fra lokalavisen Norddjurs – læs artiklen her