Salling Group leverer bedste regnskab nogensinde: Pengene er væltet ind – og hovedårsagen er ingen hemmelighed

21-4-2021
Salling Group, landets største dagligvarekoncern, der står bag Netto, Bilka og føtex, har leveret et coronaregnskab, der slår flere af koncernens egne rekorder. Per Bank, direktør i Salling Group, lægger heller ikke skjul på, at retail- og fødevarehandlen har været en af de få brancher, der økonomisk set er blevet begunstiget under krisen.
 

Landets største dagligvarekoncern, Salling Group, har præsteret et 2020, der, ligesom mange andre regnskaber for coronaåret, er beviset på, at krisen har været både en håndgranat og katalysator for de udviklinger eller etablerede sandheder i handelsmønstrene, vi ellers har været vant til.

Det samme kan siges for Salling Group, hvor direktør Per Bank ikke lægger skjul på, at det gode resultat også handler om danskernes ændrede handelsmønstre under coronakrisen.

»Vi er opmærksomme på, at dagligvarehandlen, som en af de få brancher, endte ud med at være positivt påvirket af coronarestriktionerne, og at det er den primære årsag til, at vores resultat nåede et rekordniveau,« siger Per Bank.

Koncernen havde således en fremgang i omsætningen på rekordhøje fire milliarder kroner i 2020, hvor man normalt har været vant til fremgang i omegnen af en halv milliard. Omsætningen rundede derfor også for første gang 60 milliarder.

Salling Group ramte et resultat for overskuddet af den primære drift på 2,8 milliarder kroner, og 10,9 millioner kunder har været gennem Salling Groups butikker om ugen i 2020.

Noget af det, Per Bank gerne vil lægge vægt på, er, at de i Salling Group ikke blot har håndteret coronakrisen i butikkerne og leveret et historisk godt overskud, men også at de samtidig har sat en række projekter i søen.

»Derfor er jeg især tilfreds med, at vi i et udfordrende år formåede at eksekvere på en række vigtige strategiske prioriteter, der vil forme koncernen i årene fremover,« siger han.

Per Bank vil gerne selv fremhæve noget, han mener, der gør Salling Group til ikke bare en god forretning men også en god fortælling:

»Noget af det, vi lægger vægt på, er at vi er fondsejet. Vi kan tænke langsigtet på grund af den ejerstruktur, vi har. Vi behøver ikke levere overskud til aktionærer hvert år, men vi kan geninvestere løbende.«

Det er Købmand Ferdinand Sallings Mindefond og Købmand Herman Sallings Fond, der ejer Salling Group A/S.

 

Ovenstående er udklip af artikel fra Berlingske - læs den fulde artikel her.

Hvad kan vi hjælpe med?
Bliv ringet op
Bestil materiale
×
Vil du høre mere om netop dine muligheder for en attraktiv ejendomsinvestering, så lad os ringe dig op.