Salling Group-topchef: De fysiske butikker skal sikre væksten

2-1-2021
Salling Groups omsætning voksede markant i 2020 og var historisk høj. Selvom topchef Per Bank kan se tilbage på et år, hvor mange fik øjnene op for nethandel med fødevarer, og hvor strategien pludselig måtte justeres, er der stadig plads til flere butikker i porteføljen. Han kigger ind i en fremtid, hvor det stadig er de fysiske butikker, der skal drive væksten.

 

»Jeg tror ikke, at nethandlen med fødevarer kommer til at vokse ind i skyerne, for der skal noget til, for at man handler online. Man skal planlægge sine indkøb, og man kan ikke mærke på varerne,« siger Per Bank og tilføjer:

»Så hvis nethandlen med fødevarer ligger på 2,6 pct. uden måltidskasser nu, kan den måske nå otte pct. i 2025,« siger han.

Han afviser, at investeringerne i nethandel påvirker satsningen på fysiske butikker.

»Vi tror på, at vi kan fortsætte med at vinde markedsandele, og vi fortsætter stadig med at modernisere samtlige af vores Netto-butikker og fortsætter med at kigge efter nye Føtex-butikker,« siger han.

Per Bank har derfor heller ikke en plan om, at Salling Group skal revolutionere nethandlen med dagligvarer.

»Vi skal sidde på det, som svarer til vores fysiske markedsandel, som svarer til ca. en tredjedel af markedet,« siger Per Bank, der heller ikke har nogen ambitioner om at tjene mange penge på de digitale supermarkeder.

»Nethandel med dagligvarer er jo ikke nogen guldrandet forretning. Hvis du er rigtig dygtig, kan du godt komme til at tjene en lille smule penge, men det bliver aldrig en stor cash cow,« siger han.

Til gengæld skal nethandlen ifølge topchefen være med til at styrke Føtex’ brand.

»Det er med til at modernisere Føtex’ brand og gøre vores kunder mere loyale. Vi kunne også have kaldt vores netbutik for Salling eller Bilka, men vi har valgt at kalde den Føtex, fordi vi synes, at det passer bedst ind i vores portefølje,« siger han.

 

Ovenstående er udklip af artikel fra Berlingske - læs den fulde artikel her.

Hvad kan vi hjælpe med?
Bliv ringet op
Bestil materiale
×
Vil du høre mere om netop dine muligheder for en attraktiv ejendomsinvestering, så lad os ringe dig op.