Slut med hemmelighedskræmmeri: Se hvilke lejere, der flytter ind i butikscenter til 37 mio. kroner

29-9-2021

Harald Nyborg og Skousen er de to store butikker, der flytter ind i et nybyggeri på cirka 3200 kvadratmeter på Læborg Autohandels gamle grund på Industrivej Vest. Desuden kommer en OK tank og vaskehal på stedet.

 

Nybyggeri:  Arbejdet med at vælte de bygninger, der tidligere husede Læborg Autohandels afdeling på Industrivej Vest, går snart i gang.

- Den 1. oktober flytter den den nuværende ejer, og så river vi lokalerne ned og går i gang med at bygge nyt på grunden, siger Frede Clausen.

Han er bestyrelsesformand og medejer af Developnord, der er et aalborgensiske ejendoms-udviklingsselskab.

Det nye butikscenter, der ligger tæt på motorvejen, bliver på cirka 3200 kvadratmeter. Papirarbejdet er på plads, og han kan afsløre, at lejerne i de nye, store butikker bliver kæderne Harald Nyborg og Skousen. Også OK, rykker ind og opfører en selvbetjeningstank og en vaskehal på den cirka 7500 kvadratmeter store grund.

- Prisen for vores færdige byggeri bliver omkring 37,3 millioner kroner, og jeg er glad for, at det er gode og sunde lejere, der kommer ind. Det bliver en god udbygning af det i forvejen fine område, der er til udvalgsvarehandel i den nordvestlige del af Vejen, mener den nordjyske erhvervsmand.

De to kæde-butikker har lejet sig ind i 10,5 år og OK i 20,5 år.

- Efter planen kommer byggeriet, der opføres af betonelementer, til at stå klar i maj eller juni næste år, uddyber han.

Hurtigt udsolgt

Developnord samarbejder med det Aarhus-baserede selskab Blue Capital.

- Vi er et udbyderfirma, der for Developnord skal sælge projektet videre til ti investorer. Og de er allerede fundet.  Da vi havde annonceret projektet i sidste uge, så gik der en dag eller to, og så blev det udsolgt. Det gik rigtig hurtigt, fortæller Jesper Rask, der er investerings- og kunderådgiver hos Blue Capital.

Han oplyser, at det for eksempel er revisorer, advokater, selvstændige og almindelige lønmodtagere, der investerer via Blue Capital.

- I projekter som det her er det typisk, at 70 procent af pengene er belånt i realkredit, 10 procent er bankfinansieret og de sidste penge kommer fra investorer. Vi håndterer alt det praktiske og har den daglige dialog med lejerne, mens det er investorerne, der bestemmer i forhold til for eksempel refinansiere af lån, forklarer Jesper Rask.

Velkommen til store forretninger

Flemming Simested, der er citychef i Vejen, hilser på vegne af handelsstandsforeningen de nye, pladskrævende butikker velkommen.

- Jeg tror, at Vejen midtby og den type butikker, der kommer nu, supplerer hinanden fint. Som udgangspunkt gavner det ikke Vejen som by, at der kommer detailhandel i det område. Når det er sagt, så har de nye butikken den fordel, at de kan være med til at holde kunder i området, som ellers ville være kørt et andet sted hen for at handle.

Han opfordrer kraftigt de lokale politikere til at holde fast i beslutningen om, at man ikke skal lægge dagligvarebutikker eller butikker, der traditionelt hører til i en midtby, uden for byen.

- Det kan godt være, at der kommer henvendelser, der på papiret ser interessante ud, men erfaringerne fra andre byer viser, at hvis dagligvare- og midtby-butikker får lov til at etablere sig uden for centrum, så er det med til trække kunder væk og ødelægge byerne, siger Flemming Simested.

Det nye butikscenter

Grunden på Industrivej Vest nummer 2, hvor Læborg Autohandel tidligere havde en afdeling, er købt af det nordjyske ejendomsudviklingsselskab Developnord.

Ejendomsmægler E. Dam Jensen formidlede handlen.

Her går Developnord til oktober i gang med at opføre det nye butikscenter, Vejen Retail Center, hvor Harald Nyborg, Skousen og OK lejer sig ind.

Byggeriet, der bliver opført af betonelementer, ventes at stå færdig til sommer.

Artiklen er publiseret af JydskeVestkysten, og kan læses her.

Hvad kan vi hjælpe med?
Bliv ringet op
Bestil materiale
×
Vil du høre mere om netop dine muligheder for en attraktiv ejendomsinvestering, så lad os ringe dig op.