Blue Capital fandt hurtigt investorer til butiksejendom til knap 78,5 millioner kroner i aarhusiansk vækstbydel. Senere i år rykker flere virksomheder ind.

 

Det gik pænt stærkt, da projektudbyderen Blue Capital lancerede sit ejendomsprojekt nummer 83 i form af en butiksejendom til 78,5 millioner kroner i bydelen Tilst.

»Projektet blev udsolgt i løbet af kun få dage. Den store interesse afspejler, at erhvervsejendomme stadig appellerer til mange langsigtede investorer, ikke mindst i en tid med den højeste inflation i årtier og med store kursfald på aktiebørserne,« siger Martin Kibsgaard Jensen, administrerende direktør i Blue Capital med kontor på Marselis Tværvej i Aarhus.

Projektet i Tilst omfatter en ejendom på hjørnet af Viborgvej og Blomstervej i et område med en række store butikker. Ejendommen blev opført i 2014 og husede først et Silvan-byggemarked. Silvan flyttede dog fra området, og nu bliver bygningen udvidet og får et samlet areal på lidt over 4.000 kvadratmeter. Inklusive varegård og indgangspartier bliver det samlede areal på godt 6.300 kvadratmeter – eller næsten lige så meget som en fodboldbane.

De mange kvadratmeter bliver fordelt mellem Fitness World, lavprisbyggemarkedet jem & fix, som lå der i forvejen og nu blandt andet får drive-in-faciliteter, og Rigtig Kaffe, der er en af landets største forhandlere af espressomaskiner. Fitness World samt jem & fix er begge fra nærområdet, mens Rigtig Kaffe flytter fra Skanderborg og etablerer showroom, kontor og lager.

»Fra dag ét får såvel de tre lejere som investorerne i ejendommen fordel af beliggenheden ud til Viborgvej, en af de mest befærdede strækninger i Aarhus, og i et vækstområde, hvor Aarhus Kommune forventer yderligere omfattende boligbyggeri, både i selve Tilst og fx i den kommende bydel Marienlyst,« siger Martin Kibsgaard Jensen.

Udvidelsen bliver gennemført af bygningens hidtidige ejer, Kolding-entreprenøren Aaskov Udvikling, der bevarer en ejerandel på 10 procent i den nye, udbyggede ejendom.

Laveste niveau i 12 år

Tomgangen for butikslokaler ligger herhjemme på det laveste niveau i 12 år ifølge Ejendomstorvet.dk, ejendomsmæglernes fælles portal for erhvervslokaler – selv om det lange coronaforløb øgede nethandlen.

Siden etableringen i 2010 har Blue Capital udbudt ejendomsprojekter for næsten 3 milliarder kroner, typisk med et eller flere butikslejemål med økonomisk solide lejere, der har indgået lange, uopsigelige lejekontrakter på 10-15 år og med lejeregulering i takt med inflationen. Alle projekter er udbudt som såkaldte kommanditselskaber eller K/S’er, hvor op til 10 investorer går sammen.

»Vores typiske investorer er velhavende private, som foretrækker færdige ejendomsprojekter med solide lejere på lange kontrakter og med god beliggenhed. Som regel oplever vi stor interesse fra lokalområdet, når vi udbyder projekter – folk vil gerne kunne følge med i den ejendom, de bliver medejer af,« forklarer Martin Kibsgaard Jensen.

 

Ovenstående er udklip af artiklen – læs den fulde artikel her.