Aftalen betyder i grove træk, at Coop amba og OK hver især ejer cirka halvdelen af Coop Danmark, men OK får bestemmende indflydelse over Coop Danmark uanset ejerandele.
Som en del af aftalen tilfører parterne Coop Danmark to milliarder kroner, der skal styrke virksomhedens eksisterende dagligvare-brands SuperBrugsen, Kvickly, Brugsen og 365discount. Pengene fra Coop amba, der er foreningen bag Coop Danmark, kommer blandt andet via frasalg af en del af foreningens aktiver, herunder fra salget af Coop Bank.
Formanden for Coop amba Pernille Skipper siger om den nu godkendte aftale:
Jeg er meget tilfreds med myndighedernes godkendelse. Det haster med at få vendt udviklingen i Coop Danmark og gjort virksomheden lønsom igen. Uden en sund forretning kan vi ikke løfte foreningens grundlæggende opgave om at sikre gode og sunde dagligvarer til danskerne. Og samtidig er det vigtigt, at vi bevarer og udvikler Coops grundlæggende fundament i andelstanken og det medlemsejede. Det er jeg sikker på, at vi i det nye og tættere samarbejde med OK vil lykkes med.
Michael Løve, CEO i OK og kommende næstformand i Coop Danmark, siger om godkendelsen:
Jeg er glad for, at der er kommet en klar afgørelse fra konkurrencemyndighederne og ser frem til at træde ind i Coops nye bestyrelse. Der er et kæmpe potentiale i Coop, og jeg mærker fra alle dele af organisationen et ønske om at skabe et stærkere Coop til gavn for kunder og ikke mindst de næsten 40.000 arbejdspladser, som knytter sig til. Vi ved alle sammen, at det bliver et langt sejt træk med svære valg og fravalg, og netop den bevidsthed tror jeg gør, at vi kan lykkes.
Artiklen kan læses i fuld længde her.