Om en måned åbner en ny discountkæde i Danmark, og den har stor succes i Sverige.

Den hurtigtvoksende kæde, der i Sverige går under navnet Dollarstore, åbner således de første to butikker i Danmark den 31. oktober.

Butikkerne åbner i Næstved og Brønderslev under navnet Big Dollar, da det ikke har været muligt for den svenske kæde at få retten til Dollarstore-navnet i Danmark. Åbningsplanen har været beskrevet i mediet Dagligvarehandlen.

Dollarstore har samtidig fundet sin nye topchef, der afløser danske Thomas Jellum på posten. Det bliver svenske Anders Kind, der bliver ny topchef, efter Thomas Jellum valgte at stoppe kort inden indtoget i Danmark.

Det skriver det svenske medie market.

I april 2021 fortalte Thomas Jellum til Ekstra Bladet, at Dollarstore havde en ambition om at åbne 50 danske butikker inden for tre år.

»Dollarstore er ikke et koncept, der findes i Danmark. Vi minder nok lidt om en blanding af Tiger Copenhagen og Harald Nyborg – bare større,« sagde han til Ekstra Bladet.

Samtidig slog han fast, at Dollarstore ikke kommer til at ligge i storcentre, men mere vil have samme type beliggenhed som kæderne Ikea og T Hansen.

Butikkerne fra den svenske discountkæde sælger kosmetiske varer til personlige pleje og husholdnings- bolig- og haveudstyr til lave priser. Sortimentet består af varer, som er egen import fra fjernøsten eller indkøbt via grossister i Europa.

Dollarstore åbnede sin første butik i 1999. De seneste år er kæden vokset eksplosivt og er nu oppe på langt over 100 butikker i Sverige.

Dollarstore omsatte i 2020/2021 for næsten 4 mia. svenske kr. og havde et overskud på 72 mio. svenske kr.

Ovenstående er et udklip af artiklen fra Finans – læs artiklen her.